onsdag 4 januari 2012

Nytt DC-jack till Thinkpad X60s

Ännu ett Tradera-köp där säljaren förskönat sitt objekt för att lura av potentiella köpare ytterligare några kronor genom att "glömma" ange några uppenbara defekter - tack för det Anders Lindahl. Nu betalade jag visserligen inga större summor för denna dator, men ändå trist att upptäcka att datorn man köpt har ett trasigt DC-jack och ett stendött batteri.

Hade ett splirrans nytt batteri till en X60 sedan tidigare, och genom att flytta en liten plast-påbyggnad från X60s-batteriet till X60-batteriet passade detta perfekt. Återstår bara att snygga till DC-jacket.


Törs inte tänka på vad Farbror Lenovo vill ha för denna reservdel. Nån ebay-säljare med huvudkontor i HongKong tyckte kontakt med tillhörande kabelhärva var värd $4.50 - inklusive frakt till min brevlåda, så det var ju inget att tveka på. Tog några veckor, så låg ett litet vadderat kuvert och väntade hemma.

Själva arbetet var en ren fröjd. Mer lätt-mekad maskin har jag inte sett på länge. Plockade hem X60's Maintenance Manual - Lenovo har ju vänligheten att publikt tillhandahålla dessa - från
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/42x3550_04.pdf

- bort med batteriet
- 4 skruvar, och bort med keyboarden
- 6 skruvar till, lite lirkande, så är hela palmresten borta


- två skruvar höll fast metallkåpan över DC-jacket och jordkabeln.
- plockade bort hårddisken för att lättare kunna lirka ut kabeln.

Montera ihop allt i omvänd ordning. Max 15 minuters jobb. Svårighetsgrad 2/10.

Mr Lödkolv vs X60; 1 - 0


Maskinen är tillsalu - om någon är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar