lördag 10 december 2011

Råttan i fläkten - del 2

Hämtade ut en HP/Compaq DV1000 häromdan. Var ett tradera-köp för en hyfsat billig penning. Fanns några defekter beskrivna, varav den ena var en fläkt som väsnades en del.

Såg inte ut som enkel fläktstädning var något som konstruktören satt högt på sin priolista. Däremot har HP oftast sina service-manualer liggande öppna för offentligheten. Ska man in och skruva i dessa maskiner kan man kika på denna manual - http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00444244.pdf - så underlättar det säkert en aning.

However, maskinen fick plockas isär rackans långt för att komma år fläkt och heatsink. Utifrån det monster som gömde sig lär detta vara förska gången som datorn demonteras och städas. Har nog aldrig sett något värre i en laptop innan;

Det som syns på bilden är ändå inte allt. Satt en rejäl tuss intryckt i heatsinken, plus lika mycket i fläktchassit. Efter att maskinen skruvats ihop var det fritt blås - bra bra - men dessvärre lite lagerskrap från fläkten. Nåja, lär väl hålla så länge resten av maskinen håller.

Provkörning!



Och efter att ha topsat rent keyboard och palmrest har vi en dator i skick som ny. Spekulant någon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar